Algemene Voorwaarden voor www.regelhetvastgoed.nl

1. Definities
 
De hierna volgende begrippen hebben in deze algemene voorwaarden de volgende betekenis:
1.1 Opdrachtnemer: Regel het Vast goed B.V., gevestigd en
kantoorhoudende te Kastanjelaan 400, Eindhoven. Te vinden onder het volgende KVK nummer: 87049643
1.2 Opdrachtgever: Een rechtspersoon die diensten van Regel het Vast goed
B.V. afneemt.
1.3 Overeenkomst: het contract gesloten door Opdrachtnemer en Opdrachtgever.
1.4 Leverancier: door Opdrachtgever geselecteerde leverancier van energie.
1.5 Leveringsovereenkomst: De individuele overeenkomst tussen Leverancier en Opdrachtgever.
1.6 Diensten: De door Regel het Vast Goed te verrichten diensten. Onder andere maar niet uitsluitend: advisering, het verstrekken van informatie, het bemiddelen tussen de klant en energieleveranciers / leveranciers van producten omtrent verduurzaming ( bijvoorbeeld zonnepanelen, warmptepompen ), alsook bemiddelen tussen de klant en andere partijen die voorzien in diensten als het verstrekken van energielabels. 
 
2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden
 
2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtshandelingen die Opdrachtnemer in opdracht van de Opdrachtgever en/of in naam van de Opdrachtgever verricht.
2.2 In geval van strijd tussen bepalingen van de Deelnemersverklaring en/of bepalingen van deze algemene voorwaarden prevaleert hetgeen in de Overeenkomst is bepaald, tenzij in de Overeenkomst voor specifieke gevallen
anders is bepaald.
2.3 Deze voorwaarden zijn van toepassing met uitsluiting van de eventuele eigen algemene voorwaarden van de Opdrachtgever, tenzij Opdrachtnemer schriftelijk expliciet akkoord is gegaan met (onderdelen van) de algemene voorwaarden van de Opdrachtgever. In geval van strijd tussen deze algemene voorwaarden en de mogelijk door de Opdrachtgever gebruikte algemene voorwaarden waarmee Opdrachtnemer expliciet akkoord is gegaan, prevaleren de onderhavige algemene voorwaarden.
 
3. Totstandkoming en duur van de Opdracht
 
3.1 De Opdracht komt tot stand door het invullen, ondertekenen en het retourneren van de Overeenkomst, dan wel de Verlengingsverklaring, aan opdrachtnemer.
3.2 De Opdrachtgever dient Opdrachtnemer alle benodigde informatie te verstrekken zodat de Opdrachtgever in staat is een Leveringsovereenkomst te sluiten. De Deelnemer is verantwoordelijk voor het verstrekken van juiste en volledige gegevens. De Opdrachtgever heeft bovendien de verplichting Opdrachtnemer op de hoogte te stellen en te houden van wijzigingen en aanpassingen in de verstrekte informatie en aansluitgegevens.
3.3 Opdrachtnemer kan nimmer verplicht worden een opdracht uit te voeren
en als lasthebber van de Opdrachtgever op te treden.
 
4. Uitvoering van de Opdracht
 
Opdrachtnemer biedt hierbij haar diensten aan voor het beheer van
energiecontracten voor Opdrachtgever. de diensten omvatten, maar zijn niet beperkt tot:
 een eigen contactpersoon energie-adviseur
 Tijdige updates voor nieuwe aanbiedingen
 Strategisch markt- en inkoopadvies
 Toegang tot Regel het Vast Goed app
 Nieuwsbrieven
 Advies over verduurzaming met betrouwbare partners
 
5. inspanning bij mogelijke vragen en conflicten
 
5.1 Naast de in de Overeenkomst omschreven verplichting van Opdrachtnemer zal Opdrachtnemer zich in redelijkheid inspannen om vragen van de Opdrachtgever met betrekking tot de in de Overeenkomst geformuleerde dienstverlening te (doen) beantwoorden en om, eventueel onder nader door Opdrachtnemer te bepalen voorwaarden, de Opdrachtgever in mogelijke conflicten met de Leverancier terzijde te staan.
5.2 De overige bepalingen in deze voorwaarden, waaronder artikel 6.1 tot en met 6.8 zijn onverminderd van toepassing op deze inspanningsverplichting.
 
6. Aansprakelijkheid
 
6.1 Opdrachtnemer kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor schade voortvloeiend uit onjuiste of onvolledige gegevens die door de Opdrachtgever zijn verstrekt.
6.2 Opdrachtnemer kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor directe en/of indirecte schade voortvloeiend uit of in verband met de uitvoering van de Opdracht. Dit geldt ook voor de directe levering van Diensten door Opdrachtnemer en de doorverkoop van Diensten die door een Leverancier geleverd worden. Iedere eventuele aansprakelijkheid van Opdrachtnemer voor directe schade voortvloeiend uit of in verband met de uitvoering van de lastgeving, dan wel met de (door-)levering van Diensten, is te allen tijde beperkt tot het bedrag dat door Opdrachtnemer als vergoeding is gefactureerd.
6.3 Opdrachtnemer kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor handelingen of nalatigheden van derden die bij de uitvoering van de lastgevingsovereenkomst zijn betrokken, zoals de Leverancier, de netbeheerder en eventuele andere derden waarvan Opdrachtnemer zich bij uitvoering van de Opdracht bedient.
6.4 Opdrachtnemer kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor directe en/of indirecte schade voortvloeiend uit of in verband met de uitvoering van de Leveringsovereenkomst.
6.5 Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor indirecte of gevolgschade, daaronder begrepen immateriële schade, gederfde winst, en schade als gevolg van bedrijfsstagnatie en/of omzetverlies.
6.6 De aansprakelijkheidsbeperkingen in dit artikel zijn niet van toepassing in geval van schade, veroorzaakt door opzet of grove schuld van Opdrachtnemer of haar medewerkers.
6.7 Schade als bedoeld in dit artikel dient binnen drie maanden na het ontstaan daarvan schriftelijk aan Opdrachtnemer te zijn gemeld. Schade die niet binnen deze termijn is gemeld, komt niet voor vergoeding in aanmerking, tenzij de Opdrachtgever aannemelijk maakt dat hij de schade redelijkerwijs niet eerder heeft kunnen melden.
6.8 De opdrachtgever gaat ermee akkoord dat uitsluitend hij verantwoordelijk is voor mogelijke tekortkomingen zijnerzijds in de nakoming van de Leveringsovereenkomst en draagt zorg voor volledige vrijwaring van Opdrachtnemer tegen alle schadeclaims of eisen van de Leverancier.
 
7. Overmacht
Geen van de partijen is gehouden tot nakoming van enige verplichting, indien hij daartoe verhinderd is als gevolg van overmacht. Voor Opdrachtnemer geldt als overmacht in elk geval niet-beschikbaarheid, vertraging in de uitvoering, of storingen en gebreken in voorzieningen die Opdrachtnemer van derden afneemt. Waaronder Internet-, hosting- of tegen alle schadeclaims of eisen van de Leverancier.
 
8. Privacy
 
8.1 De Opdrachtgever geeft Opdrachtnemer toestemming zijn gegevens te gebruiken voor marktonderzoek en direct-marketingactiviteiten in opdracht van Opdrachtnemer, al dan niet uitgevoerd door derden, tenzij de Opdrachtgever hiertegen uitdrukkelijk bezwaar heeft gemaakt.
8.2 De Opdrachtgever gaat door het accepteren van de Algemene Voorwaarden akkoord met de bepalingen uit de verwerkersovereenkomst die als bijlage aan De Opdrachtgever wordt aangeboden.
 
9. Overige bepalingen
 
9.1 Wijzigingen en aanvullingen op enige bepaling in de Overeenkomst, in deze algemene voorwaarden of in de afspraken die gemaakt zijn ten behoeve van de levering van Diensten, kunnen slechts schriftelijk worden overeengekomen. Indien een wijziging en/of aanvulling als bedoeld in dit lid wordt overeengekomen, geldt deze wijziging of aanvulling slechts voor de betreffende Overeenkomst, dan wel voor de betreffende afspraken m.b.t. tot Diensten.
9.2 Indien één of meer bepalingen van de Overeenkomst, van deze algemene voorwaarden of indien één of meer gemaakte afspraken m.b.t. Diensten Levering niet rechtsgeldig blijken te zijn, zal de overeenkomst voor het overige van kracht blijven. Partijen zullen in dat geval over de bepalingen die niet rechtsgeldig zijn met elkaar overleggen met als doel een vervangende regeling te treffen die wel rechtsgeldig is en zoveel mogelijk aansluit bij de strekking van de te vervangen regeling.
 
10. Toepasselijk recht en bevoegde rechter
 
10.1 Op de Deelnemersverklaring, deze algemene voorwaarden en de afspraken m.b.t. de levering van Diensten is uitsluitend Nederland recht van toepassing.
10.2 Alle geschillen tussen partijen zullen uitsluitend worden voorgelegd aan
de bevoegde rechter te Oost-Brabant.
 
Schuiven naar boven